گیاهان منبع مهمی از محصولات فعال طبیعی هستند که بر اساس مکانیسم و خواص بیولوژیکی متفاوت هستند.
کرفس (Apium graveolens L) گیاهی از خانواده apiaceae است و ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی این گیاه توسط دانشمندان متعددی مورد بررسی قرار گرفته است.
هدف از این مطالعه بررسی سیستماتیک فعالیت آنتی اکسیدانی کرفس سرخ شده بود. مقالات مورد نیاز از پایگاههای اطلاعاتی مانند Science Direct، PubMed، Scopus و Springer جستجو شدند.
کلیدواژه های مورد استفاده در این تحقیق، Apium graveolens L، کرفس، آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد، برگ و دانه بود.
از مجموع 980 مقاله گردآوری شده (منتشر شده در بازه زمانی 1997-2015)، 9 مطالعه در نهایت معیارهای ورود را داشتند و مورد بررسی قرار گرفتند.
کرفس گلخانه ای به دلیل ترکیباتی مانند اسید کافئیک، اسید p-کوماریک، اسید فرولیک، آپیژنین، لوتئولین، تانن، ساپونین و کامفرول دارای ویژگیهای آنتی اکسیدانی قوی برای حذف رادیکالهای آزاد است.
واضح است که سبزی خشک خانگی با ترکیبات مختلف و غلظت های متنوع می تواند اثرات درمانی متفاوتی داشته باشد.
پیشنهاد می شود مطالعات بعدی بر روی سایر ویژگی های درمانی و صنعتی کرفس متمرکز شود.
استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماری های رایج از زمان های قدیم رواج داشته و از قسمت های مختلف این گیاهان برای سلامت عمومی استفاده می شده است.
استفاده از درمان های طبیعی مقرون به صرفه است.1،2 از زمان های قدیم، گیاهان در کاهش درد مهم بوده اند و امروزه تمرکز بر نقش و توانایی آنها در شفابخشی و خواص درمانی آنها برای بیماری های مختلف است.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند. اثرات مثبت کرفس تلخ و گیاهان دارویی مختلف را بر ناباروری، 6 اختلالات هورمونی، 7 اختلالات کبدی، 8 کم خونی، 9 بیماری کلیوی، 10 و اختلالات عصبی و روانی نشان داده است.
- منابع:
- تبلیغات: