ما بارها با کاشی و سرامیک برخورد کرده ایم یا از آن در خانه و محل کار استفاده کرده ایم، اما اکثر ما به خوبی از تفاوت کاشی و سرامیک آگاه نیستیم. در این مقاله کوتاه سعی داریم تفاوت این دو محصول را توضیح دهیم.
سرامیک هایی نظیر سرامیک کف فتوحی نامی است که به تمام جامدات معدنی و غیر فلزی داده می شود. مواد متشکل از خاک رس و فلدسپات (یک کانی کریستالی متشکل از سیلیکات های آلومینیوم، سدیم، پتاسیم و کلسیم موجود در سنگ های آذرین) در دماهای بالا تشکیل شده و توسط توده ای شیشه مانند به هم چسبیده اند.
کاشی قطعه ای از سنگ مصنوعی است که طول و عرض آن متفاوت است و ضخامت آن حدود چند میلی متر است.
یک طرف کاشی سفالی و استخوانی است و طرف دیگر یا روی کاشی لعابدار سطحی صیقلی و براق دارد.
کلمه “کاشی” از کلمه لاتین (Tegula) گرفته شده است که مترادف با TUILE فرانسوی به معنی گل پشت بام پخته و کلمه انگلیسی TILE به معنای پوشاندن ساختمان است.
به آنها سرامیک می گویند. سرامیک ها بسیار سخت و نامحلول و غیر قابل نفوذ هستند.
واژه سرامیک از ریشه یونانی آن KERAMOS به معنای سفال سفالی و چیزی برای سوزاندن گرفته شده است.
اما در زبان عامیانه به کاشی هایی که روی دیوار کار می کنند «کاشی» و به کاشی هایی که در کف ساختمان کار می شود «سرامیک» می گویند.
تفاوت کاشی و سرامیک؟ تفاوت اصلی کاشی و سرامیک در استحکام آن است.
کاشی به دلیل ظرافت بیشتر و وزن پرس کمتر روی بدنه کار می شود اما سرامیک به دلیل پرس سنگین تر و استحکام بیشتر روی کف کار می شود.
کاشی مقاومت کمی در برابر فشار، سرما و گرما دارد و برای محیط های بسته و دیوارهایی که از پشت رطوبت ندارند استفاده می شود.
کاشی به دلیل درصد جذب آب بالای آن نسبت به سرامیک ها برای کار روی دیوار و ارتفاع راحت تر و راحت تر است.
سرامیک ها نسبت به کاشی ها در برابر فشار، سرما و گرما و رطوبت بسیار مقاوم هستند و به همین دلیل برای کف استفاده می شوند. اما نوع خاصی از سرامیک به نام چینی را می توان در فضای باز نیز استفاده کرد. جذب آب سرامیک بسیار کم و چینی در حدود صفر است. به همین دلیل استفاده از آنها بر روی دیوار و ارتفاع کار بسیار دشوار است.